CFO

Job description

Speakap is een van de snelst groeiende Nederlandse scale-ups. Sinds de oprichting in 2009 opende we kantoren in New York, Londen en Barcelona. Het einde is nog lang niet in zicht. Wij zoeken een CFO die een sleutelrol speelt in het voortzetten van de indrukwekkende nationale en internationale groei van Speakap.


Aanhoudende groei en internationale expansie
Zelfs in 2020 groeide Speakap met 40%. Daar zouden veel bedrijven jaloers op zijn, ware het niet dat wij veel grotere ambities hebben! De aanhoudende groei en de aanhoudende internationale expansie stelt de organisatie voor enkele belangrijke financiële vraagstukken. De CFO zet de strategische lijnen uit waardoor wij deze groei vanuit financieel perspectief optimaal kunnen benutten.

Vacature: CFO

Wij zoeken een opvolger voor onze vertrekkende CFO, die een zeer solide basis achterlaat voor zijn opvolger. De snelle groei van Speakap vraagt om een doortastende, strategische CFO die ervoor zorgt dat de organisatie de financiële infrastructuur heeft om de aanhoudende groei te kunnen faciliteren. En om in de toekomst nóg sneller te kunnen schalen. De CFO stippelt een gedegen korte- en lange termijn financiële strategie uit, en neemt financiële beslissingen die bepalend zijn voor de toekomst van de organisatie. Uiteraard ligt de verantwoordelijkheid voor het aanleveren van nauwkeurige modellen, scherpe analyses en dito rapportages eveneens volledig bij de CFO.

Met een resultaatgerichte aanpak bekijkt de CFO samen met andere afdelingen hoe bestaande financiële processen en systemen verbeterd kunnen worden. En neemt vervolgens proactief het voortouw om verdere optimalisering in gang te zetten. Daarmee is de CFO niet alleen de rol van een operationele, controlerende actor, maar fungeert zij/hij als een strategische coach die ervoor zorgt dat de financiële strategie optimaal in de organisatie landt en uitgevoerd wordt. Ook risk management en de relaties met externe partijen (zoals investeerders en banken) komt op het conto van de CFO.


Interessante financiële strategische vraagstukken
Op dit moment vragen meerdere strategische uitdagingen om de visie van de kundige CFO. Zo stelt de internationale uitbreiding van Speakap de organisatie voor interessante vraagstukken op financieel gebied. Dat geldt ook voor eerdere acquisities van Speakap, en mogelijke overnames die het in de toekomst nog zal doen. Bij dit soort trajecten is de CFO nauw betrokken. Ervaring met M&A komt in deze rol dus zeer goed van pas, evenals eerdere ervaring in het internationaal opschalen van een (SaaS-)organisatie.

De CFO geeft leiding aan een gedreven Finance Manager en Finance Assistant. Zij/hij rapporteert direct aan Patrick van der Mijl, CEO. Voor eenieder binnen en buiten de organisatie geldt de CFO als ideale sparring partner, inspirerende coach en alwetende verteller over de financiële keuzes en koers van Speakap.

Wij staan ook open voor interim kandidaten.

Job requirements

Voor wie?

 • 10+ jaar achtergrond in finance, strategy consulting of M&A

 • Ervaring met SaaS- en/of schaalbare modellen

 • Strategisch

 • Hands-on

 • Vloeiend in Engels (woord en geschrift)


Wij bieden:

 • Een internationaal en ruimdenkend team
 • Veel ruimte voor je eigen ideeën
 • Competitief salaris
 • Aandelenplan & pensioenregeling
 • Hybride werkbeleid; je werkt op onze sociale hub (het kantoor), je thuiskantoor of in het buitenland (max 120 dagen per jaar)
 • Regelmatige borrels en andere leuke teamevenementen
 • De nieuwste MacBook en een budget voor kantoor aan huis
 • Mogelijkheden voor persoonlijke en professionele ontwikkeling op onze Speakap Academy (bedrijfsopleidingsdagen & persoonlijk ontwikkelingsbudget)